Pengikut

Selasa, 26 April 2011

Soi Lek Tidak Dibeli, Tetapi Menjual Dirinya Pada DAP


Bahtera tertarik dengan ulasan Anak Sufi  dalam entry terbarunya berkaitan perangai pemimpin China dan sikap mereka terhadap masa depan politik di negara kita.

Segala pengorbanan bangsa Melayu -Bumiputera seolah-olah tidak bernilai sama sekali. Kaum China seakan ingin menguasai sepenuhnya Malaysia sebagaimana mereka berjaya menguasai Singapura.

Hal ini amat tidak sihat dan wajar dihindarkan dengan apa cara sekalipun.

Baca seterusnya:

SALAM...
CHUA SOI LEK MEMANG SENGAJA MENCARI FASAL DENGAN MELAYU. SOI LEK SANGAT TIDAK BERTANGGUNGJAWAB PADA ORANG CHINA YANG MASIH MENYOKONG POLITIK PERPADUAN BN. 

ANAK SUFI SANGAT YAKIN, TIDAK SEMUA ORANG CHINA YANG MENYOKONG CAUVINIST DAPPIG CELAKA. TIDAK SEMUA ORANG CHINA TIDAK MENGENANG BUDI SEBAGAIMANA SOI LEK! TIDAK SEMUA ORANG CHINA YANG KURANG AJAR SEBAGAIMANA KURANG AJAR DAN BIADABNYA SOI LEK DAN PEMIMPIN DAPPIG CELAKA!


TIDAK SEMUA ORANG CHINA MENYOKONG DAPPIG CELAKA! TIDAK SEMUA ORANG CHINA SUKA API PERKAUMAN DITIUPKAN SEBEGINI RUPA! MASIH ADA ORANG CHINA YANG FAHAM TENTANG PERI PENTINGNYA MEMPERTAHANKAN PERPADUAN ANTARA KAUM! MASIH ADA ORANG CHINA YANG MASIH MENGHORMATI ORANG MELAYU YANG  BANYAK BERKORBAN UNTUK MEREKA! ORANG MELAYU YANG BAIK HATI DAN SELALU MEMBERI KURANG MENERIMA DARIPADA ORANG CHINA!


ANAK SUFI YAKIN, MASIH ADA ORANG CHINA YANG TIDAK SENANG UNTUK BERMUSUH DENGAN MELAYU. MEREKA SEDAR MEREKA TIDAK MAMPU MENJADIKAN MALAYSIA INI TANAH BESAR CHINA YANG KEDUA! MEREKA TAHU MEREKA MASIH MEMERLUKAN MELAYU UNTUK MENJADI PELANGGAN KEDAI MEREKA! 


JADI, KEPADA CHUA SOI LEK,  SILA LAH LETAK JAWATAN SEBAGAI PRESIDEN MCA! ORANG CHINA MCA TIDAK MEMERLUKAN PEMIMPIN CAUVINIST DAN PERKAUMAN MACAM KAMU! SUDAHLAH PERNAH MENGGEMPARKAN DUNIA POLITIK DENGAN PERBUATAN TIDAK BERMORAL. BILA KINI DIBERI PELUANG UNTUK MENJADI PRESIDEN, CHUA SOI LEK MULA MENAMPPAKKAN DIRINYA YANG LANGSUNG TIADA HARGA SEBAGAIMANA MORALNYA YANG RENDAH!


APAKAH MUNGKIN NAIKNYA SOI LEK SEBAGAI PRESIDEN MCA ADALAH DI ATAS POLITIK WANG YANG DITAJA OLEH DAP? INI KERANA NAMPAKNYA SUARA DAP DAN SOI LEK SELARI DAN SEKATA! NAMPAK LOGIK JUGA BUKAN? 


3 ulasan:

kasim berkata...

Fenomena menjelang PRU 13 yang paling ketara ialah:

1. Pemimpin kaum China menyeru kaum China supaya bersatu dan menyokong perjuangan DAP supaya kuasa politik Melayu dapat dihapuskan.

2. Pemimpin Melayu PAS dan PKR menyeru kaum Melayu-Bumiputera supaya menentang hak keistimewaan Melayu-Bumiputera yang dijamin Perlembagaan kerana bertentangan dengan Perlembagaan Baru Malaysian Malaysia

3. PAS, DAP dan PKR membentuk kerjasama dan berjanji setia untuk melenyapkan kuasa Politik Melayu-Bumiputera
dan menerima konsep Malaysian Malaysia

4. Pemimpin China dari komponen BN juga gagal membuktikan mereka tidak terpengaruh dengan momokan cauvinistik-racist DAP.

hangkedee berkata...

Ramai orang melayu Islam belum sedar atau sengaja tak mahu sedar bahawa mereka sekarang sedang dan bersama meruntuhkan tembok kesultanan Melayu yang selama ini menjadi pelindung dari hujan panas perkauman cina yang rakus.Terutama dari Dapig.

blogger misteri berkata...

xde bagus nye komunis di tanah melayu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...