Pengikut

Khamis, 10 Februari 2011

Confirm!: Allah Dah Gazet Dalam Quran Suruh Pas Jadi Musuh Ummah

---manusia berpotensi berbunuhan sesama sendiri..

Ustaz Politik yang bernama Nik Aziz berpegang bahawa memang tugas manusia itu berpecah-belah kerana sudah digazetkan oleh Allah.

Suka saya jelaskan. Islam meletakkan bahawa pecah belah ialah satu perkara yang pasti berlaku di kalangan masyarakat manusia. Allah SWT berfirman :

وَقُلْنَا اهْبِطُوا بَعْضُكُمْ لِبَعْضٍ عَدُوٌّ وَلَكُمْ فِي الأَرْضِ مُسْتَقَرٌّ وَمَتَاعٌ إِلَى حِينٍ


...Allah SWT berfirman yang bermaksud : “..dan Kami berfirman: "Turunlah kamu! Sebahagian dari kamu menjadi musuh kepada sebahagian yang lain dan bagi kamu semua disediakan tempat kediaman di bumi, serta mendapat kesenangan hingga ke suatu masa (mati)". – (Surah al-Baqarah, ayat 36)

Perpecahan telah digazetkan oleh Allah SWT di dalam al-Quran lama sebelum PAS ditubuhkan lagi. Ia berlaku apabila ada yang memilih hidayah dan ada yang menolaknya. Nabi Muhammad SAW datang membawa hidayah daripada Allah SWT dan ditolak oleh kaum yang sebangsa dengannya. Mengikut sejarahnya, Umat Islam di Tanah Melayu ini telah bersatupadu sehingga mencapai kemerdekaan. Mereka meneruskan perpaduan itu untuk membangunkan ummah dalam segenap urusan kehidupan dunia dan akhirat. Maka bangunlah ustaz-ustaz politik menubuhkan sebuah lagi Parti Melayu Pas kerana melaksanakan perintah yang sudah digazetkan oleh Allah.

Oleh kerana perjuangan memecahkan ummah itu tidak pernah berjaya, Pas berasa bersalah kerana gagal menunaikan apa yang Allah gazetkan untuk dilaksanakan oleh partinya.

Maka sekali lagi Parti Melayu Pas mengambil langkah jihad bergabung dengan parti cauvinist-racist China DAP untuk melaksanakan apa yang Allah sudah gazetkan ini. 

Baca seterusnya.

Sumber petikan : harakahdaily

KOTA BHARU, 3 Feb: Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat mengakui Tun Dr Mahathir Mohamad seorang yang bijak dan mencadangkan kebijakasanaan beliau itu digunakan untuk Islam.

"Nasihat saya kepada Tun Mahathir, sebelum terlambat marilah sama-sama berfikir untuk menempuhi hari pengadilan yang dijanjikan oleh Allah SWT," kata Nik Aziz dalam satu tulisan khasnya bertajuk "Isu Nasionalisme : Jawapan Saya Untuk Tun Mahathir."

Suka saya jelaskan. Islam meletakkan bahawa pecah belah ialah satu perkara yang pasti berlaku di kalangan masyarakat manusia. 

...Allah SWT berfirman yang bermaksud : “..dan Kami berfirman: "Turunlah kamu! Sebahagian dari kamu menjadi musuh kepada sebahagian yang lain dan bagi kamu semua disediakan tempat kediaman di bumi, serta mendapat kesenangan hingga ke suatu masa (mati)". – (Surah al-Baqarah, ayat 36)

Perpecahan telah digazetkan oleh Allah SWT di dalam al-Quran lama sebelum PAS ditubuhkan lagi. Ia berlaku apabila ada yang memilih hidayah dan ada yang menolaknya. Nabi Muhammad SAW datang membawa hidayah daripada Allah SWT dan ditolak oleh kaum yang sebangsa dengannya
. ikutilah contoh kualiti pemikiran ustaz Nik Aziz
ulamak politik Melayu kasta rendah


dan penilaian rakyat kepada ustaz Nik Aziz
Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...